Presentació de l'obra

 

Amb el Diccionari d’Autors, el Consell Catalā del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT) vol donar resposta a moltes preguntes sobre els autors i autores de la literatura infantil i juvenil en llengua catalana actual. El Consell és conscient de les mancances que encara s’observen en aquesta eina, perō entén que el suport magnčtic del Diccionari i la comunicaciķ continuada dels autors amb el ClijCAT en permetrā la millora i que la renovaciķ semestral de la informaciķ ajudarā a mantenir-lo viu i actualitzat.

Els AUTORS: escriptors i escriptores, ilˇlustradors i ilˇlustradores, han entrat a formar part del Diccionari a partir de la publicaciķ de cinc obres de creaciķ literāria o pictōrica (exclosos llibres de text, de coneixements, manuals, etc.) escrits origināriament en catalā o, en el cas dels ilˇlustradors, editats en una colˇlecciķ catalana.

La informaciķ sobre cada un es basa en una fotografia, un apunt biogrāfic i la bibliografia de les primeres edicions i, en el cas dels ilˇlustradors i ilˇlustradores, en una mostra de la seva obra.

L’accés a les seves dades personals, d’escoles, biblioteques i estudiosos, les podrā facilitar, sota la seva autoritzaciķ, el  Consell Catalā del Llibre Infantil i Juvenil.

Aquest Diccionari el van inciar Josep Maria Aloy Bosch, Eugènia Morer Serra i Rosa Mut Carbasa, per encàrrec del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT) i va comptar amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals i de la Institució de les Lletres Catalanes.


Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (CLIJCAT)