23è Premi de Literatura «Protagonista Jove»
Obres guanyadores


Obra guanyadora Categoria 13-14 anys

Guanyador 13-14 anys

CARRANZA, Maite. Una bala per al record. Grup Promotor Santillana


L’adolescent protagonista, fill d’un miner sindicalista que està empresonat en un camp de concentració, emprèn, a precs de la seva mare, una llarga travessa del país, només acompanyat per la seva gossa Greta. Aquest periple el transformarà de nen en home per tot allò que hi troba, una superba natura no mancada de llops, o persones singulars, entre les quals cal destacar el concís tractament donat a les figures secundàries femenines, dones tan valentes com sorrudes, de les quals se’n parla habitualment poc en els relats que tenen un marc èpic. 
Amb una prosa atractiva i fluida,i la novel·la fa anar el lector pels camins que transiten de l’ansietat a la calma, obligant-lo, amb tacte, a assimilar versemblantment la petitesa de l’individu singular davant l’absurda magnitud d’una guerra.

Finalistes Categoria 13-14 anys:

LOWERY, Mark. A 677 Km de casa. Grup 62
WEGELIUS, Jakob. La mona de l’assassí. Viena
GARLANDO, Luigi. L’estiu que vaig conèixer el Che. Bromera


Obra guanyadora Categoria 15-16 anys

Guanyador 15-16 anys

LOZANO, David. Desconeguts. Edebé


Novel·la emmarcada dins el gènere de misteri i policíac on amb només tres escenaris, quatre o cinc personatges i un curt espai de temps, l’autor és capaç de bastir una intriga i mostrar-nos allò que està passant en tres moments i espais diferenciats.
En un bar de l’estació de Sants hi ha la primera cita d’una parella que fa mesos que flirteja per internet. Alhora, en un segon escenari situat a les afores de Barcelona, la subinspectora Irene Castell investiga un aparent suïcidi en un barranc. I per últim, l’autor inclou alguns fets ocorreguts dos mesos abans en una  residència d’estudiants.  
L’obra té tots els ingredients d’una història de misteri: intriga, sorpresa i una trama ben lligada. Però a més està protagonitzada per una parella que funciona com a mirall de com els joves es mouen i es relacionen, avui, a través de les xarxes socials: lliguen, organitzen cites a cegues i, per molt romàntica que sigui la situació, tenen el mòbil sobre la taula.   

Finalistes :

HEURTIER, Annelise. Sweet Sixteen. Pagès
LEDESMA, Ivan. Negortih. La Galera
PULLMAN, Philip. El llibre de la pols 1: La bella sauvage. Estrella Polar

CONSELL CATALÀ DEL LLIBRE INFANTIL I JUVENIL
Mallorca 272 1ª, 08037 BARCELONA
93 487 45 25
clijcat@clijcat.cat

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris