26è Premi de Literatura «Protagonista Jove»
Obres guanyadores


Obra guanyadora Categoria 13-14 anys

Guanyador 13-14 anys

MOROSINOTTO, Davide. El famosíssim catàleg de Walker & Dawn. Viena


Vols viatjar en un dels famosíssims vaixells de vapor que remuntaven el riu Mississipí el 1900? Vols viure l'aventura de creuar els Estats Units de punta a punta per reclamar allò que és teu? Vols conèixer bons amics, d'aquells que et seguiran allà on vulguis i et defensaran passi el que passi? Doncs res millor que fer una passada per El famosíssim catàleg de Walker & Dawn. Tot comença quan en Te Trois, la Julie, l'Eddie i en Tit, quatre preadolescents del sud dels Estats Units, volen comprar un revòlver mitjançant un catàleg de compres. Però, i aquí comença l'embolic, en comptes de rebre el que havien demanat els arriba un curiós i preciós rellotge, sembla que cobejat per molta més gent que no pas el revòlver. A partir d'aquest equívoc, i de l'assassinat del senyor Darsley, els quatre joves inicien un llarg viatge, de sud a nord del país, per reclamar allò que és seu. Una història fascinant de viatges, misteris, perills i grans amics, l'aventura que tots voldríem viure una vegada a la vida.

Finalistes Categoria 13-14 anys:

PRADAS, Núria. Ella. Bambú
STARK-MCGINNIS, Sandy. La noia ocell. Blackie Books


Obra guanyadora Categoria 15-16 anys

Guanyador 15-16 anys

MATA, Toni. Nascuts per ser breus. La Galera


En un món futur els científics han descobert la manera d’arribar a la immortalitat, però els recursos de la Terra són finits i la població mundial no pot superar els deu mil milions d’habitants.
A Ciutat Eterna qui vol i s’ho pot permetre viu per sempre, i als suburbis els Breus viuen entre l’esperança de poder entrar-hi i l’amenaça constant de ser «llaurats».
Aquest és l’ordre establert, però en tots dos mons hi ha veus dissidents que intentaran canviar les coses: rebels dels suburbis que fugiran, fills de rics immortals que posen en dubte l’ètica del sistema. Podran canviar el món?
Novel·la coral plena de personatges que només busquen la felicitat, cadascun amb les seves pors i els seus dilemes morals. Fins on estan disposats a arribar per aconseguir el seu objectiu?

Finalistes :

NILSSON, Elin. Espais interiors. Pagès
HARDINGE, Frances. La llum de les fondàries. Bambú

CONSELL CATALÀ DEL LLIBRE INFANTIL I JUVENIL
Mallorca 272 1ª, 08037 BARCELONA
93 487 45 25
clijcat@clijcat.cat

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris
shit-porn.netjavscat.netjavscatting.com