Clijcat. Saló del Lij
il·lusrtració GABRIELA RUBIO

33è Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya

Mollerussa, del 2 al 14 de maig de 2017


Comença una nova edició del Saló del Llibre Infantil de Catalunya, nova de trinca, per estrenar, ni més ni menys que la trenta-tresena, amb molta il·lusió per part de tots: dels que la preparen des de l'organització, dels autors, il·lustradors, ponents, mestres, bibliotecaris... tot està preparat perquè els nostres infants i joves vinguin a descobrir o a retrobar-se amb allò que és la nostra raó de ser: LA LECTURA, sí, així en majúscules.


Aquest any, i això és una qüestió personal, té per a mi un significat especial, i és que per primer cop faig aquesta presentació amb el càrrec de presidenta del ClijCAT acabat d'estrenar. És una gran responsabilitat i a la vegada em fa una gran il·lusió, i aquesta frase, per més que l'hem sentit moltes vegades, crec que tots els que hem tingut la sort de poder-la dir alguna vegada l'hem dit de tot cor, o almenys així és en el meu cas.


Com cada any, gairebé cinc mil llibres ens esperen, tots amb una història per a nosaltres, molts d'ells amb il·lustracions fantàstiques, per transportar-nos a mons màgics de misteri, d'amor i de por, real o imaginària.


Llibres i més llibres, cadascun amb el seu secret, esperant trobar el seu lector, a punt perquè la maneta d'un infant els agafi i els tregui del prestatge, a punt perquè un jove descregut hi busqui la seva història, pensant que ningú del món ha sofert les mateixes penes.


Com cada any, tenim un lema, que aquest any, agafeu-vos!, és «Visca la revolució!». Cadascú pot llegir-ho com vulgui, però nosaltres hem pensat que és un bon moment per repassar els contes que al llarg de la història han dit «no»: a vegades un gran no, una gran revolució; a vegades una de petita, íntima, que tan sols coneixem nosaltres...


Però de vosaltres esperem un «sí»: un «sí que volem venir», un «sí que volem estar presents al Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya». Us hi esperem!


Anna Maria Macià
Presidenta del ClijCAT. Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil

HORARI: De dilluns a divendres: de 9 a 13 i de 15 a 20 h.

Dissabtes i diumenges: de 10.30 a 14 i de 16 a 20 h.


Organitzen: ClijCAT i Ajuntament de Mollerussa.


Col·laboren: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, OEPLI, Ministerio de Educación, Cultura y Deporte i Diputació de Lleida


Altres col·laboradors: Centre de Recursos Pedagògics del Pla d'Urgell.Clijcat. Consell Català del LLibre Infantil i Juvenil. clijcat@clijcat.cat
Política de protecció de dades