17è Premi de Literatura Infantil «Atrapallibres»

Llibres que opten al premi


Categoria 9 anys

portada

CANOSA, Oriol. Hola, micos!.
Il·lustr. Anna Aparicio Català. Cruïlla


Què ens dirien les plantes, si hi poguéssim parlar? El professor Casacuberta i el seu ajudant, en Nani, aviat ho sabran. Acaben d’inventar un aparell que els permetrà comunicar-se amb tota classe de plantes, i amb el qual el professor espera guanyar el prestigiós Premi Nobel. Però no serà tan fàcil! Aquest parell hauran d’enfrontar-se al malvat professor Mancuso, que els vol robar el dispositiu per complir una malvada pensada... Aventures esbojarrades i humor a dojo en una novel·la d’allò més explosiva.

Guia de dinamització del llibre

portada

COMELLES, Salvador. Espècies extraordinàries.
Il·lustr. Christian Inaraja. BiraBiro


Un dia, sense voler, t’equivoques d’una lletra i tot canvia... Això és el que li ha passat al narrador d’aquestes històries esbojarrades. I és que no és el mateix un dramadari que un dromedari, o una gatapinyada que una ratapinyada. Un llibre ideal per jugar —sol o en companyia— amb el llenguatge, les lletres, la imaginació i les il·lustracions.

Guia de dinamització del llibre

portada

YOSHITAKE, Shinsuke. Aquest robot soc jo.
Libros del Zorro Rojo


En Kenta està cansat de fer les feinetes que li mana la seva mare i ha tingut una fantàstica idea: comprarà un robot d’oferta i li ensenyarà a ser ell perquè el substitueixi. Aparentment, explicar com som ha de ser fàcil, oi? Què ens caracteritza? Els trets físics, el caràcter, les dèries? Preguntar-nos com som, com ens veuen els altres, com ens comportem depenent d’on som i amb qui, d’on venim i cap a on anem pot ser un exercici divertidíssim de seguir i de posar en pràctica, i, alhora, tot un repte.
Un llibre de línia clara, amb una acurada mostra de petits detalls, enginyós i original, i tot això amb una gamma cromàtica reduïda, i, sobretot, amb molt d’humor.

Guia de dinamització del llibre


Categoria 10 anys

portada

LINDGREN, Astrid. Pippi Calcesllargues.
Il·lustr. Íngrid Vang Nyman. Trad. Antoni Garcia Llorca. Kókinos


La Pippi Langstrump és una nena llesta, solidària, espontània, imaginativa, divertidíssima, independent... És la nena més forta que haureu conegut mai i viu sola amb un cavall i un mico. A casa hi guarda una maleta plena de monedes d’or i pot comprar tot allò que li vingui de gust! La seva visió de la vida, tan alegre i positiva, i la seva confiança en si mateixa fan d’aquesta obra un dels clàssics més potents de la literatura infantil.

Guia de dinamització del llibre

portada

MOLIST, Pep. Tocar el cel amb els dits.
Il·lustr. Christian Inaraja. Jollibre


Quan decidim mirar el món d’una manera diferent, des del somni i la imaginació, en neixen fruits tan bonics com aquest poemari. Pep Molist ens proposa més d’una vintena de poesies que parteixen d’expressions tan quotidianes com «Anar a pastar fang» o «Bufar i fer ampolles», tot plegat avivat per les il·lustracions de Christian Inaraja. Originalitat, ritme, color i molta poesia.

Guia de dinamització del llibre

portada

MOURLEVAT, Jean-Claude. Jefferson.
Il·lustr. Antoine Ronzon. Trad. Oriol Vaqué Sánchez. Nórdica


En Jefferson és un eriçó que viu en un món on els animals parlen, caminen drets i queden amb la xicota. Un dia que va a veure el seu amic teixó per arreglar-se el tupè, se’l trobarà a terra amb unes tisores clavades al tors. Acusat d’un crim que no ha comès, en Jefferson haurà d’investigar per resoldre el cas, i això el portarà al país veí, on hi viuen els humans, els animals més intel·ligents de tots... aparentment.
Amb una estructura de thriller i una trama d’aventures, seguirem el protagonista en l’intent de demostrar la seva innocència, en una història en què acabarà defensant els drets dels animals.

Guia de dinamització del llibre


Categoria 11-12 anys

portada

DALMAU, Alba. Capgirat.
Il·lustr. Cinta Vidal. Bindi Books


Capgirar és el mateix que girar el cap?
O capgirar és més aviat invertir, desordenar, canviar?
Però llavors, si el món s’ha capgirat,
és a dir: s’ha invertit, desordenat, canviat...
Com ens l’haurem de mirar?

Guia de dinamització del llibre

portada

MURGIA, Michela. Som tempesta.
Trad. Xavier Solsona. Fanbooks


Som tempesta ens explica setze històries reals, algunes d’antigues, altres de més modernes i també de contemporànies. Cadascun dels fets històrics s’exposa de tres maneres diferents: amb un relat imaginat que intenta transmetre la vivència de la situació històrica, amb unes il·lustracions amb molt de disseny gràfic que enriqueixen el text i, al final, amb una breu reflexió sobre la importància que va tenir i encara té la història narrada.
Michela Murgia tria setze gestes col·lectives per convidar-nos a tenir una altra mirada sobre com evoluciona la humanitat.

Guia de dinamització del llibre

portada

ROCA, Maria Carme. Sense filtres.
Jollibre


Tot va canviar el dia que l’Anton va fer tretze anys. I és que la seva veïna, la Greta, ja el va avisar: Prepara’t per als tretze!... Des de llavors que tot li surt malament. Narrat en primera persona pel mateix Anton, viurem en primera línia tot allò que li succeeix i ens farà partícips dels seus embolics i malentesos. Una història d’intriga, plena de valors com la solidaritat, l’autoestima, el respecte i la sinceritat, però, per sobre de tot, plena d’humor.

Guia de dinamització del llibre


Comissió d’experts:

Les tres lectures finalistes de cada categoria han estat seleccionades per una comissió d’especialistes en literatura infantil i juvenil per a cadascun dels premis. 

Comissió de l’Atrapallibres:

Sr. Marc Alabart (mestre i crític)
Sra. Nati Calvo (bibliotecària)
Sr. Agustí Lleyda (mestre)
Sra. Montse Marcet (Llibretera)
Sra. Marta Martí (bibliotecària)


Les comissions han valorat totes les obres de literatura infantil i juvenil publicades al 2020 que complien els criteris següents:

CONSELL CATALÀ DEL LLIBRE INFANTIL I JUVENIL
Mallorca 272 1ª, 08037 BARCELONA
93 487 45 25
clijcat@clijcat.cat

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris
shit-porn.nethumilationbdsm.combondagego.comjavscatting.com