14è Premi de Literatura Infantil «Atrapallibres»

Llibres que opten al premi


Categoria 9 anys

portada

COPONS, Jaume. No llegiré aquest llibre.
Il·lustr. Òscar Julve. La Galera


En Jul és un nen a qui no li agrada llegir i li cau a les mans aquest llibre. De mala gana comença la lectura i, després d'haver arrufat el nas i haver fet uns quants comentaris negatius, la protagonista del llibre que llegeix, la Lia, surt de la història i a partir d'aquí...
Una història divertida, de ritme trepidant i amb personatges ben definits. Una novel·la gràfica dins d'una altra novel·la gràfica. 
portada

FALDILLES, Joan. Cançó de bressol per a un huracà i altres contes dormilegues.
Ilustr. Armand. Piscina, Un Petit Oceà


Recull de contes divertits, un pèl surrealistes, plens de llistes i amb un to entre poètic i casolanament entranyable on els autors s'han empescat en doble nivell de lectura visual que sembla fer un homenatge a l’art de llegir en veu alta. Les aclucades d’ullet, coincidències, jocs visuals... obliguen a estar alerta, a jugar, a rellegir, amb la sospita que encara queden coses per descobrir.
portada

FERNÁNDEZ SIFRES, David. Que venen els fantasmes!.
Trad. Montse Molist. Baula


A en Biel, en Poliprou i en Quim no els agraden gens les històries de por. Un vespre, surten a fer un volt pel poble i... Ai las! Al vell casalot abandonat hi ha llum! Fa més de cinquanta anys que no hi viu ningú. Què està passant? Això és el que intentaran esbrinar aquests vailets. Hauran d’empescar-se-les totes per a fer fora els éssers que l’habiten.
Acció, humor i uns personatges ben entranyables, faran d’aquesta història una lectura divertida i la mar d’entretinguda.

Categoria 10 anys

portada

MOLIST, Pep. Les enigmàtiques fotos del sentor Clarissa.
l·lustr. Núria Feijoó. Animallibres


En una botiga de vell, el Lluc se sent atret per una fotografia que li recorda vagament algun moment viscut. En estirar el fil de la curiositat i amb la col·laboració de la seva germana, va descobrint el fotògraf Anton Clarissa, que, abans de la Guerra Civil, havia iniciat una trajectòria prometedora.
La repressió i el silenci col·lectiu durant la dictadura i el paral·lelisme entre la recuperació del record del Lluc amb relació a les fotografies i la recuperació de la memòria històrica.
portada

OSÉS, Beatriz. Sóc una nou.
Il·lustr. Jordi Sempere. Trad. Elisenda Vergé i Bó. Edebé


Que l’Omar és una nou és evident...o què és sinó allò que cau d’una noguera al terra? I si cau dins un terreny és propietat de l’amo del terreny, no? Doncs ja tenim l’argument per convèncer al jutge que l’Omar, l’únic supervivent d’una família que travessa el mar a la recerca d’una vida millor, es pot quedar a casa de la Rossana Marinetti, una advocada que no ha perdut mai un judici. Els testimonis que portarà per demostrar-ho són un conjunt de veïns força sorprenents. Una història que emociona, commou i reconforta!
portada

VALLVERDÚ, Josep. Bestiolari 2.
Il·lustr. Manuel Cusachs. Fil d’Aram


En la nostra llengua s’han escrit extraordinaris llibres de poemes dedicats als animals. De ben segur que en coneixeu més d’un d’aquests llibres i recordeu algun poema que sabeu dir de memòria. Oi, que sí?
Josep Vallverdú n’ha escrit dos d’aquests llibres. En el segon, BESTIOLARI 2, hi ha quaranta-dos poemes que us agradaran tant, que voldreu llegir-los i rellegir-los, dir-los en veu alta, buscar oients per recitar-los-hi de memòria... O, fins i tot, representar-los.

Categoria 11-12 anys

portada

AGUILAR, Laia. Wolfgang (extraordinari).
Columna


Wolfgang és un noiet d'onze anys amb un coeficient intel·lectual de cent cinquanta-dos que li permetria anar quatre o cinc anys més avançat. Però, per contra, des d'un punt de vista emocional està molt per sota: pateix del que s'anomena disincronia. I això li provoca que no tingui amics i que visqui gairebé reclòs a casa amb la mare. La seva vida es basa a fer llistes on hi apareixen tots els elements de l'entorn que no li agraden, ja que, segons sembla, ell mateix es reconeix com a tan extraordinari que és incapaç d'establir relacions d'amistat amb els que ell anomena «sota de cent» i n'odia tot allò que fan. Però tot es torça quan un maleït succés l'obliga a anar a conviure amb el seu «pare», un tal Carles, que el va abandonar quan va assabentar-se que la mare n'estava embarassada.
portada

PARR, Maria. Tània Claravall.
Il·lutr. Zuzanna Celej. Trad. Meritxell Salvany. Nórdica Libros


Ens endinsarem a les valls nevades de Noruega de la mà de la Tania, una nena entremaliada, però valent, que es pregunta per tot allò que l’envolta, i especialment pels sentiments i la seva complexitat, i tot això amb un gust pel llenguatge, amb metàfores, imatges i rics diàlegs que ens atrapen en aquest univers tan particular de la Tania. Una delícia de text acompanyat de les meravelloses aquarel·les de Susana Celej.
portada

VERGE, Marianne. Un regal sense obrir.
Il·lustr. Ester García Cortés. Trad. Meritxell Salvany. Pagès Editors


La Mona, és una noia sensible i oberta que viu a Copenhaguen amb en Jan, el seu pare. No fa gaire que va morir la mare i pare i filla intenten adaptar-se, dia rere dia, a la seva nova situació vital.
Els amics de sempre i d’altres de nous acompanyen les rutines i les petites sorpreses de cada jornada. I al centre de tot, l’amor i l’enyorança vers la mare. El seu record els acompanya i dona força per tirar endavant i gaudir de nou del regal de compartir plegats el viatge de la vida.
Tendresa i confiança omplen aquesta emotiva història.

Comissió d’experts:

Sra. Nati Calvo. Biblioteca Sant Ildefons

Sr. Agustí Lleyda. Mestre

Sra. Montse Marcet. Lectors al tren

Sra. Marta Martí. Biblioteca Central de Terrassa

Sr. Marc Rodríguez. Revista Faristol

 

 

CONSELL CATALÀ DEL LLIBRE INFANTIL I JUVENIL
Mallorca 272 1ª, 08037 BARCELONA
93 487 45 25
clijcat@clijcat.cat

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris