14è Premi de Literatura Infantil «Atrapallibres»
Obres guanyadores


Obra guanyadora Categoria 9 anys

Guanyador 9 anys

COPONS, Jaume. No llegiré aquest llibre. La Galera


En Jul és un nen a qui no li agrada llegir i li cau a les mans aquest llibre. De mala gana comença la lectura i, després d'haver arrufat el nas i haver fet uns quants comentaris negatius, la protagonista del llibre que llegeix, la Lia, surt de la història i a partir d'aquí...
Una història divertida, de ritme trepidant i amb personatges ben definits. Una novel·la gràfica dins d'una altra novel·la gràfica. 

Finalistes Categoria 9 anys:

FERNÁNDEZ SIFRES, David. Que venen els fantasmes!. Baula
FALDILLES, Joan. Cançó de bressol per a un huracà i altres contes dormilegues. Piscina, Un Petit Oceà


Obra guanyadora Categoria 10 anys

Guanyador 10 anys

VALLVERDÚ, Josep. Bestiolari 2. Fil d’Aram


En la nostra llengua s’han escrit extraordinaris llibres de poemes dedicats als animals. De ben segur que en coneixeu més d’un d’aquests llibres i recordeu algun poema que sabeu dir de memòria. Oi, que sí?
Josep Vallverdú n’ha escrit dos d’aquests llibres. En el segon, BESTIOLARI 2, hi ha quaranta-dos poemes que us agradaran tant, que voldreu llegir-los i rellegir-los, dir-los en veu alta, buscar oients per recitar-los-hi de memòria... O, fins i tot, representar-los.

Finalistes :

OSÉS, Beatriz. Sóc una nou. Edebé
MOLIST, Pep. Les enigmàtiques fotos del senyor Clarissa. Animallibres


Obra guanyadora Categoria 11-12 anys

Guanyador 11-12 anys

AGUILAR, Laia. Wolfgang (extraordinari). Columna


Wolfgang és un noiet d'onze anys amb un coeficient intel·lectual de cent cinquanta-dos que li permetria anar quatre o cinc anys més avançat. Però, per contra, des d'un punt de vista emocional està molt per sota: pateix del que s'anomena disincronia. I això li provoca que no tingui amics i que visqui gairebé reclòs a casa amb la mare. La seva vida es basa a fer llistes on hi apareixen tots els elements de l'entorn que no li agraden, ja que, segons sembla, ell mateix es reconeix com a tan extraordinari que és incapaç d'establir relacions d'amistat amb els que ell anomena «sota de cent» i n'odia tot allò que fan. Però tot es torça quan un maleït succés l'obliga a anar a conviure amb el seu «pare», un tal Carles, que el va abandonar quan va assabentar-se que la mare n'estava embarassada.

Finalistes :

PARR, Maria. Tània Claravall. Nórdica Libros
VERGE, Marianne. Un regal sense obrir. Pagès Editors

CONSELL CATALÀ DEL LLIBRE INFANTIL I JUVENIL
Mallorca 272 1ª, 08037 BARCELONA
93 487 45 25
clijcat@clijcat.cat

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris