Estrenem nova junta!

El Consell Català del llibre Infantil i juvenil compta des del passat 20 d'abril amb un nova junta:

President

Sr. Luis Zendrera (Editor)

Vicepresident 1r

Sr. Ricard Ruíz (Escriptor)

Vicepresidenta 2a

Sra. Paula Jarrín (Llibretera)

Vicepresident 3r

Sr. Josep Antoni Tàssies (Il·lustrador)

Tresorera

Sra. Anna Sagristà (Editora)

Secretària de Junta

Sra. Nati Calvo (Bibliotecària)

El mandat tindrà una drada de tres anys i es preveu que la presidència, als 18 mesos, l'assumeixi el Sr. Ricard Ruiz, vicepresent primer, i que el Sr. Luís Zendrera assumeixi llavors la vicepresidència primera.

La junta agraeix la confiança de tot el sector i l'esforç a totes i tots els que l'han fet possible.

Vídeo de presentació de la junta:https://youtu.be/6P79MfP0aAs


Selección OEPLI 2019

imatge notícies

Ja està disponible el catàleg amb la selecció dels millors llibres infantils i juvenils del 2019. La tria ha estat feta per comissions de les quatre seccions de l'Organización Española para el Libro Infantil y Juvenil. Inclou 200 títols escrits originalment en una de les quatre llengües de l'estat espanyol.

La LIJ d'autoria catalana hi està representada amb més de 40 títols.

Enguany i per primera vegada s'enviarà un exemplar de cadascuna de les obres seleccionades a la biblioteca infantil i juvenil internacional de Munic. La Jugendbibliothekés una biblioteca de referència mundial amb un fons provinent de països d'arreu del món. L'enviament dels exemplars que ens han fet arribar les editorials amb obres seleccionades al catàleg, pretén contrinuir a la representació qualitativa de la LIJ catalana i facilitar una tria que pugui ser considerada de cara a la nova edició de la prestigiosa selecció White Ravens que elabora aquesta biblioteca.

+Informació:
mega.nz/file/bsg11L6Y#8JVD72jOv1s4aqF0IV ...

Diverses seccions d'IBBY i algunes entitats de promoció de la lectura llatinoamericanes celebren el seu aniversari

imatge notícies

Fundalectura, El banco del libro o la Fundación Quatro Gatos són algunes de les entitats que estan d'aniversari.

Per trobar-se i celebrar-ho l'editorial Joventut va organitzar una trobada el dimarts 12 de maig a les 18 h via Zoom que amb professionals del món de la LIJ de tot Amèrica Llatina i que va tenir com a protagonista l'escriptora i promotora de la lectura Irene Vasco.

Compartim l'enllaç a la gravació de la trobada pels que la vulgueu tornar a sentir.


Obres candidates als Premis Alba

imatge notícies

Els premisAlbade narrativa fantàstica per a joves, són una iniciativa pionera del webEl Biblionautai l'Agrupació d'Amics de la Ciència-Ficció en Català(AACFC), en col·laboració amb laSocietat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia(SCCFF) i elConsell Català del Llibre Infantili Juvenil(Clijcat).

Les obres candidates s’han donat a conèixer aquesta semana. Ara, unjurat format per l'escriptor i professorRicard Ruiz Garzón, la bibliotecària de la biblioteca Elisenda de Montcada de Montcada i ReixachGisela Ruizi el professor, traductor i assessor editorialMiquel Codonyn'escollirà els finalistes, d'entre els quals s'escolliràn els guanyadors de les dues categories per votació popular.

Arxiu per a descàrrega
Llibres seleccionats

S'anuncien els guanyadors dels premis IBBY 2020

imatge notícies

-Hans Christian Andersen Award:Jakeline Woodson (USA), en la categoria de narrativa, i Albertine (Suissa), en la categoria d'il·lustració

-Asahi Award:Casa cuna cuenteros (Argentina), un projecteque porta la #narracióoral a un hospital pediàtric.

-IRead Award:L'esciptora, il·lustradora i activista holandesaMarit Tornqvist,per la seva tasca de #promociódelalectura amb infants i joves refugiats iel mestre xinès Zhu Yongxin.


Edició online de la Fira de Bolonya (del 4 al 7 de maig)

imatge notícies

Us recomanem que us passegeu pelblogi lesexposicionsi que us perdeu entre els guanyadors dels diferents premis.

- Candidats als Premis Alba: A sota us compartim el comunicat que ha difós el Biblionauta per anunciar les obres candidates que seran valorades per la comissió d'aquesta premis de literatura juvenil fantàstica en català.


Es cancel·la l'edició d'enguany de Món Llibre

imatge notícies

La propera edició es celebrà el cap de setmana del 17 i 18 d’abril del 2021


La Cambra del Llibre i el Gremi de Floristes acorden fixar el 23 de juliol per celebrar el Dia del Llibre i la Rosa

imatge notícies

La Cambra del Llibre de Catalunya, integrada pels gremis i associacions d’editors, llibreters, distribuïdors i arts gràfiques de Catalunya, juntament amb el Gremi de Floristes i del sector de la flor de Catalunya, han acordat fixar la celebració del Dia del Llibre i de la Rosa de 2020 per al dijous, 23 de juliol.

Conscients de que el dia 23 de juliol encara s’hauran de mantenir mesures de distància social per protegir la salut de tots, els gremis es posen a disposició de les administracions públiques i de les autoritats sanitàries per trobar fórmules i escenaris més adequats per celebrar-ho amb les màximes garanties.

D’altra banda, animen a tothom a celebrar el proper dia 23 d’abril el Sant Jordi a casa.

#SantJordiACasa

#23DeJuliolDiaDelLlibreiLaRosa

+Informació:
editors.cat/wp-content/uploads/2020/04/2 ...

Nou número de la revista Bookbird

imatge notícies

El darrer títol de la revista Bookbird de l'IBBY porta per títol:

School in Children's Literature and Children's Literature in School

A més a més de poder-vos subscriure a la seva edició en paper, ara la podeu llegir gratuïtament en digital, gràcies al projecte MUSE de la Johns Hopkins University Press.

Teniu tots els números publicats des del 2008 dispoibles des de l'enllaç.

+Informació:
muse.jhu.edu/journal/409?fbclid=IwAR1QZl ...

Efemèrides LIJ 2020

imatge notícies

El Servei de Documentació de Literatura Infantil i Juvenil de la Biblioteca Xavier Benguerel ha publicat ja el recull d'efemèrides relacionades amb la Literatura infantil i juvenil del proper any.

  • Hi consten aniversaris de naixement d'autors i autores contemporanis de la literatura de casa nostra com: Joles Senell, Núria Albó, lolita Bosch, Xavier Bertran, Rocio Bonilla, Lluís Farré, Cristina Duran, Jordi Fusté, Alegria Julià, David Maynar, Xavier Mínguez, Miquel Obiols, Conxita Rodríguez, Bernat Romaní, Gemma Sales, Care Santos, Andreu Sotorra, Carme Solé-Vendrell o Victòria Tubau.

  • També aniversaris d'obres i autors i autores cabdals en la història de la literatura infantil catalana com: Gaità Cornet, Emili Ferré, Lollam, joan Pérez o Antoni Roca.

  • Efemèries relacionades amb obres i autors i autores de la LIJ internacional com: Istban Banay, Ray Bradbury, Gerald Durrell, Micahel Ende, Anne Frank, Taro Gomi, Else Homelund Minarik, Edgar Alla Poe, Gianni Rodari, Antoine Saint-Exupery, Felix Salten, Anne Sewell o Annette Tison.

  • I altres efèrides d'interès general.

+Informació:
drive.google.com/file/d/17VOsFwp_cLwQqrZ ...

El Clijcat se suma a la plataforma Actua Cultura

imatge notícies

Actua Cultura és una plataforma, integrada per la gran majoria del sector cultural que reclama que s’assigni a la cultura el 2% del pressupost que aprovi el Govern.

La plataforma assegura que el 2% és el mínim per tenir una cultura digna, una xifra àmpliament demandada al Parlament de Catalunya i que respon a la mitjana dels països de la Unió Europea.

Els sector del llibre, les arts escèniques, l’art, la música i l’audiovisual ens hem unit per primera vegada en aquesta plataforma per evidenciar la manca de consideració respecte de la cultura per part de les institucions i per dir prou per dignitat davant el 0,65% del pressupost que es destina actualment, una dotació que considerem injusta.

Atesa l’absoluta irrellevància amb què la cultura ha estat considerada pel pressupost de la Generalitat de Catalunya, els sectors culturals units diem PROU! És per això que ens convoquem a un acte el dilluns 9 de març a les 16h a la Plaça del Rei de Barcelona per reivindicar el 2% del pressupost. Des del Clijcat us animem a participar-hi!


Es convoquen els Premis Alba de narrativa fantàstica per a joves

imatge notícies

Ens fa molta il·lusió poder-nos fer ressò d'aquest nou premi de literatura juvenil i narrativa fantàstica!

La iniciativa està impulsada pel Daniel Genís dehttps://elbiblionauta.com/ca/

reconèixer, la bona literatura de ciència-ficció, fantasia i terror feta per a joves en llengua catalana.

Es tracta d'uns premis sense dotació econòmica, tot i que els guanyadors seran distingits amb un trofeu personalitzat.

SETEMBRE-OCTUBRE. En aquesta ronda hi podran participar tots els subscriptors del web. Disposaran fins al 30 d'octubre per emetre un únic vot en cadascuna de les dues categories.

NOVEMBRE. Els guanyadors seran anunciats al llarg de la gala de lliurament dels Premis Ictineu, atorgats cada any en el transcurs de la CatCON per la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia.

Us animem a particiapar-hi!

+Informació:
drive.google.com/file/d/18k4K-EnCxPgh7SW ...

CONSELL CATALÀ DEL LLIBRE INFANTIL I JUVENIL
Mallorca 272 1ª, 08037 BARCELONA
93 487 45 25
clijcat@clijcat.cat

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris