cab3
 
Crítica
 
>>
 
 

El castell negre del senyor Bogròs

Una colla d’amics, indignats davant les prohibicions i arbitrarietats del nou alcalde, aconsegueix desvetllar els veritables objectius del polític. Ajudats per un científic boig i per altres adults, lluiten per salvar el poble de les urpes de l’alcalde. La moral és clara: la solidaritat i la voluntat poden vèncer la corrupció i la injustícia. Una història d’aventures, amb poc misteri però amb força elements fantàstics. El pols narratiu és correcte, amb frases ben estructurades i diàlegs força naturals. És en la trama on es produeix certa desafinació: la idea de partida és bona però agafa uns viaranys confosos, potser per la voluntat d’incloure-hi massa elements màgics.
L’il·lustrador, format a Llotja, s’estrena aquí i presenta uns dibuixos que tenen força i caràcter. Els contrastos de color sovint són sorprenents i l’ús de la llum posa de manifest la capacitat de l’artista per crear atmosfera, com es pot apreciar, per exemple, en la il·lustració de l’emmudit que sosté una caixeta. Gust pel detall, les textures i el decorativisme serien algunes de les altres característiques d’aquest magnífic treball.

Gemma Mulet Valoració del crític:
estrella

 

Fitxa


Titol:
Autor:
Il·lustrador:
Editorial:
Lloc de edició:
Any:
col·lecció:
nº:
ISBN:
  El castell negre del senyor Bogròs
MORA SANROMÀ, Amèlia
César González Samaniego
Cadí
Barcelona
2010
Llegir és viure

978-84-474-4036-8
Comentaris

No hi ha comentaris


 
 


 
 
Índex   Articles   Crítica  Redacció  Contacte   Cercador   CLIJCAT 

L’elaboració d’aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

 

 

 


>>