cab3
 
Crítica
 
>>
 
 

En Jaumet busca escola

Avalat per diversos premis, l’autor gironí ens presenta la història d’un petit trapella que busca l’escola ideal i, en la recerca, tastarà el pa que es dóna en alguns centres de diferents punts del món.
A més de la moral final, l’autor aconsegueix transmetre la sensació de tràfec lligada a la frase feta que inclou el nom del protagonista (Jaumet). El text és el resultat d’un recurs d’eficàcia contrastada: el periple com a fil conductor; però també de l’agilitat narrativa i del gens pretensiós lèxic, amb tocs d’humor i amb l’al·literació «en un pim-pam» fent de crossa.
Quant a les il·lustracions, traspuen l’entusiasme de l’artista. El lector pot gaudir de la generositat en l’ús de la paleta i el gust pel detall. Les múltiples composicions, els diferents punts de vista, la fidelitat al text, la incorporació de la paraula escrita en el dibuix —present també en forma de signes i onomatopeies, ja sigui com a aclariments o com a reforços expressius—, però es fa evident la correspondència amb d’altres il·lustradors, fet que constata que l’artista és encara deutora del període d’aprenentatge.

Gemma Mulet Valoració del crític:
estrella

 

Fitxa


Titol:
Autor:
Il·lustrador:
Editorial:
Lloc de edició:
Any:
col·lecció:
nº:
ISBN:
  En Jaumet busca escola
SALA i VILA, Carles
Xènia Xinxeta
Barcanova
Barcelona
2009
Sopa de Llibres. Sèrie Taronja
165
978-84-489-2492-8
Comentaris

No hi ha comentaris


 
 


 
 
Índex   Articles   Crítica  Redacció  Contacte   Cercador   CLIJCAT 

L’elaboració d’aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

 

 

 


>>