Índex
Articles
Crítica
Editorial
Contacte
Cercador
 
Crítica
 
>>
 
 

imatges
imatges

Muà! La història d'un petó verd

Malgrat la sensació distant que penso que transmeten al lector algunes de les obres d'Imma Pla, n'admiro el disseny, l'aposta per l'originalitat, la síntesi i la bona entesa entre text i il·lustració.


Muà! és una proposta per als més caganius. El format i els fulls de cartró així ho donen a entendre, però no és un simple i habitual llibre d'imatges, sinó que és una d'aquelles primeres històries amb un fil narratiu que podem oferir a un infant amb la possibilitat que el segueixi. És un d'aquells contes en què hi ha una acció que es va repetint a cada doble pàgina; en aquest cas, és el periple d'un petó verd que va passant d'un personatge a un altre. A cada doble pàgina, una parella gairebé sempre d'animals sobre fons blanc —no hi ha res més!— es passen un petó, amb la consegüent barreja de les seves particulars onomatopeies.


L'estructura és clàssica, però la relació que el petó estableix entre els personatges és enginyosa i original, i la posada en escena és impactant, amb un final en clau d'humor al qual es dediquen dues dobles pàgines per preparar la sorpresa, l'esclat definitiu.


Les figures dels personatges són geomètriques, a imatge, podríem dir, d'un muntatge de Lego o d'un joc d'ordinador, cosa que els dona un aspecte rígid. A mi em crea aquella sensació distant de la qual parlava al principi, però alhora la trobo una proposta original i impactant.

Pep Molist Valoració del crític:
estrella

 

Fitxa
Fer comentari


    Per als més petits
Títol:   Muà! La història d'un petó verd
Autor:   PLA, Imma
Editorial:   Milrazones
Lloc de edició:   Santander
Any:   2017
col·lecció:   Milratones
Pàgines:   24
Isbn:   978-84-947159-1-4
Comentaris

No hi ha comentaris


 
 

Crítiques de :
Últimes crítiques

Valoració del crític:
Fluix:
destacats
Correcte:
puntuació
Bo:
puntuació
Excel·lent:
puntuació
 
 
Índex   Articles   Crítica  Redacció  Contacte   Cercador   CLIJCAT 

L’elaboració d’aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

 

 

 


>>