Índex
Articles
Crítica
Editorial
Contacte
Cercador
 
Crítica
 
>>
 
 

imatges
imatges
imatges
imatges

Tangram Gat

A hores d’ara, quan sembla impossible sorprendre's dins el món literari infantil, és una alegria topar-te amb un llibre com aquest Tangram Gat, obra de dos autors holandesos desconeguts a casa nostra, però reconeguts i premiats en l’àmbit europeu.


Tal com indica el títol i com descobrim a la coberta, l’obra es construeix a partir del joc xinès anomenat Tangram, una mena de puzle de set peces que es combinen per fer centenars de figures.


Amb dos triangles grans, un triangle mitjà, dos triangles petits, un quadrat i un paral·lelogram, l’il·lustrador construeix diversos animals i ens els presenta primer en un únic color, com en el joc original, i després il·lustrats. En tots dos casos la forma és exacta i segueix estrictament les possibilitats geomètriques de les figures del Tangram.


Tot i aquesta limitació, Martijn van der Linden és capaç de dotar de personalitat els animals creats, no només a través de la forma, sinó també amb unes il·lustracions pictòriques molt realistes on destaquen les expressions dels rostres.


I el llibre podria ser això: un catàleg de virtuosisme il·lustrat on trobéssim les figures destacades sobre fons blanc, a l’estil d’un imatgiari. Però la proposta va més enllà i l’autora construeix amb tots aquests personatges una història divertida i fresca, ben resolta, pensada per a primers lectors.


Amb frases curtes i directes, la veu d’un nen narrador ens parla del seu avorriment, d’allò que va fent amb les figures del Tangram i, volgudament, omet paraules per convidar-nos a jugar amb ell, a endevinar què esdevindran les formes anònimes un cop girem la pàgina.


Si fins ara el Tangram despertava interès en l’àrea d’ensenyament de les matemàtiques, per introduir conceptes de geometria plana, en el disseny o la psicologia, ara també podem sumar-hi el seu valor narratiu.


Tangram Gat és una proposta elegant, intel·ligent i original, que es complementa amb un Tangram de cartró per poder continuar creant a partir del joc literari.

Glòria Gorchs Valoració del crític:
estrella

 

Fitxa
Fer comentari


    Per als més petits
Títol:   Tangram Gat
Autor:   RINCK, Maranke
Il·lustrador:   Martijn van der Linden
Editorial:   Ekaré
Lloc de edició:   Barcelona
Any:   2017
Pàgines:   56
Isbn:   978-84-946699-5-8
Comentaris

No hi ha comentaris


 
 

Crítiques de :
Últimes crítiques

Valoració del crític:
Fluix:
destacats
Correcte:
puntuació
Bo:
puntuació
Excel·lent:
puntuació
 
 
Índex   Articles   Crítica  Redacció  Contacte   Cercador   CLIJCAT 

L’elaboració d’aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

 

 

 


>>