Índex
Articles
Crítica
Editorial
Contacte
Cercador
 
Crítica
 
>>
 
 

imatges

Vampirs, friquis i tacons d'agulla

Narrat de forma coral, aquest Vampirs, friquis i tacons d'agulla ens porta a conèixer a fons el passat i el present de la família Carranza i el seu fat, que fa tres-cents anys que els persegueix. I és que, a causa del fet que un avantpassat Carranza va assassinar una bella vampiressa, el seu amo i senyor decideix que la primogènita de cada dues generacions morirà a causa de la seva mortal mossegada. I des de fa dotze generacions així es compleix. És per això que la despreocupada Lorena Carranza, la primogènita, sabent el pa que s'hi dona es passarà els darrers dies de la seva vida acomplint tots aquells desitjos que mai s'havia atrevit a realitzar. I, de retruc, la seva germana intentarà que el destí no es compleixi amb l'ajut de l'inestimable friqui de la classe. I així ja tenim els vampirs, el friqui i els tacons d'agulla, que, al cap i a la fi, tindran un paper important a l'obra. 


Lluís Miret (Gandia, 1973) va quedar finalista del Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil amb aquesta narració que, com bé diu el títol, es mou en mons que a voltes semblarien irreconciliables: els friquis i tot el seu món singular, especialment menyspreat per les enamorades dels tacons d'agulla. I, amb veus diferents, personatges únics i singulars, l'obra transcorre fresca i sense aturador cap al desenllaç final.


L'obra pot acontentar i, al mateix temps, no convèncer molts lectors. I m'explico. Per a aquells a qui els agradi la novel·la històrica, són molt interessants i atractius els capítols del passat de la família Carranza; a aquells a qui els atregui la novel·la lleugera i desenfadada, els agradaran els capítols de la Lorena; a aquells a qui els agradi el misteri, es mouran com peix a l'aigua en els capítols del friqui i la Cristina, germana de la Lorena..., però és possible que no ens agradin tots mesclats, ja que el barroc a vegades és de mal pair. 

Joan Portell Valoració del crític:
estrella

 

Fitxa
Fer comentari


    A partir de 13 anys
Títol:   Vampirs, friquis i tacons d'agulla
Autor:   MIRET, Lluís
Editorial:   Bromera
Lloc de edició:   Alzira
Any:   2017
col·lecció:   Espurna
Nº:   123
Pàgines:   168
Isbn:   978-84-9026-607-6
Comentaris

No hi ha comentaris


 
 

Crítiques de :
Últimes crítiques

Valoració del crític:
Fluix:
destacats
Correcte:
puntuació
Bo:
puntuació
Excel·lent:
puntuació
 
 
Índex   Articles   Crítica  Redacció  Contacte   Cercador   CLIJCAT 

L’elaboració d’aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

 

 

 


>>