Índex
Articles
Crítica
Editorial
Contacte
Cercador
 
Crítica
 
>>
 
 

imatges
imatges
imatges

El misteri de les botes del Gat sense Botes

Des del mateix títol del llibre sabem que passa alguna cosa amb l’atribut del famós gat, cosa que convida a la conjectura i que promet emocions. L’encarregada de treure’n l'entrellat és la Rateta que escombrava l’escaleta.


Es tracta d’una entretinguda història que ens arriba de la mà de dos micos bibliotecaris (!), la Ramona i en Micolau, pertanyent a una sèrie que barreja desenfadadament personatges dels contes tradicionals dins de la nostra època. El que ens sobta de la història, cosa que presumiblement es repeteix en altres títols (no debades són els «Contes per Fer la Mona»), és l’especificitat de la proposta: són llibres concebuts per a l’apadrinament lector. D’aquí la barreja de tipografies (a la pàgina 8, n’hi coexisteixen tres!) i les activitats d’explotació posteriors. Proposta enriquidora o limitació de la llibertat a l’hora d’explotar la lectura? Que decideixin els tàndems de lectors.


Les il·lustracions estan treballades amb dibuixos plans i senzills, amb un tractament dels colors viu i intens, amb matisos, que crea una atmosfera d’espais amb la qual és fàcil que el destinatari se senti identificat. Hi trobem, però, un parell de dificultats culturals afegides, que considerem de difícil interpretació per al destinatari final: la creació d’una botiga (sic) d’objectes trobats, la presència de sèries de misteri a la tele i el mercat d’intercanvis. Un encert divertidíssim, per acabar: l’intercanvi de calçat entre el Gat amb Botes i la Ventafocs.

Joan Bustos Valoració del crític:
estrella

 

Fitxa
Fer comentari


    Primers lectors
Títol:   El misteri de les botes del Gat sense Botes
Autor:   MOR, Eva
Il·lustrador:   Viuleta
Editorial:   Cruïlla
Lloc de edició:   Barcelona
Any:   2017
col·lecció:   Contes per Fer la Mona
Pàgines:   32
Isbn:   978-84-661-4314-1
Comentaris

No hi ha comentaris


 
 

Crítiques de :
Últimes crítiques

Valoració del crític:
Fluix:
destacats
Correcte:
puntuació
Bo:
puntuació
Excel·lent:
puntuació
 
 
Índex   Articles   Crítica  Redacció  Contacte   Cercador   CLIJCAT 

L’elaboració d’aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

 

 

 


>>