Índex
Articles
Crítica
Editorial
Contacte
Cercador
 
Crítica
 
>>
 
 

imatges
imatges

Les quatre estacions d'en Bru

Pep Molist ens planteja un relat de descoberta de vida protagonitzat pel petit os Bru, la seva mare, el seu germà Clar i altres animals del bosc. 


Al ritme del pas del temps real, els cicles de la natura esdevenen el marc d’aprenentatge per als cadells i, pas a pas, els lectors ens convertim en espectadors d’un petit teatre on tots els elements estan ben compactats. Les aventures de cada estació estan construïdes amb mestratge: el refugi a l’hivern; la dolçor i l'atreviment de la primavera; el perill que apareix a l’arribada de la tardor, i la llum i el foc de les festes de l’estiu als Pirineus.


Estem parlant d’un conte adreçat als petits, repartit en quatre breus capítols, per ser narrat en veu alta o gaudir-ne fent una lectura en silenci i a poc a poc, gràcies a l'ús d'una construcció, cadència i estructura de llenguatge i vocabulari molt pautades i precises. És aquí, entre altres coses, on resideix el seu encert: en l'ús de paraules i frases entenedores, combinades amb una utilització continguda i acurada dels adjectius per descriure animals, escenaris o objectes. Alhora, l’obra beu de la tradició de les narracions d’animals per a la petita infància i demana una lectura íntima que va incorporant fets, conceptes descriptius i també abstractes amb els quals construir l’itinerari lector de qualsevol infant.


Les il·lustracions de Zuzanna Celej tradueixen el text en una lectura sensitiva i reconfortant. Amb una gamma de colors encertats, copsen amb sensibilitat, tendresa i ofici el ritme i l'estil de l’obra. Ja sigui a doble o única pàgina o enfocant petits detalls, totes elles s’impregnen del dinamisme de la pròpia vida. Tot i així, la composició editorial d’algunes, en vertical dins del llibre i amb relació al text, trenquen en certa mesura l’harmonia de tot el conjunt.


Tot i que aquest títol és dins del segell «Nandibú +6» de Pagès Editors, és molt recomanable també per a infants més petits.

Nati Calvo Valoració del crític:
estrella

 

Fitxa
Fer comentari


    Primers lectors
Títol:   Les quatre estacions d'en Bru
Autor:   MOLIST, Pep
Il·lustrador:   Zuzanna Celej
Editorial:   Pagès
Lloc de edició:   Lleida
Any:   2016
col·lecció:   Nandibú + 6 anys
Nº:   8
Pàgines:   54
Isbn:   978-849975-791-9
Comentaris

No hi ha comentaris


 
 

Crítiques de :
Últimes crítiques

Valoració del crític:
Fluix:
destacats
Correcte:
puntuació
Bo:
puntuació
Excel·lent:
puntuació
 
 
Índex   Articles   Crítica  Redacció  Contacte   Cercador   CLIJCAT 

L’elaboració d’aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

 

 

 


>>