Índex
Articles
Crítica
Editorial
Contacte
Cercador
 
Crítica
 
>>
 
 

imatges
imatges
imatges
imatges
imatges
imatges

Víkings!

Víkings! és un ampli llibre de coneixements que ens acosta a una civilització que per a nosaltres potser es presenta desconeguda i llunyana. Descobrir la seva realitat ha resultat apassionant. El volum acosta aquest món a petits i grans amb un llenguatge fàcil, proper i rigorós en la informació. No hi sobra ni hi falta res per fer una primera aproximació al tema.


L'obra ens ofereix una visió global del món dels víkings fent una mirada que repassa tots els àmbits (social, cultural, religiós, històric, etc.). Al final de la lectura en sabreu més dels víkings, en sabreu més del món i, el que és millor, en voldreu saber més. El vocabulari més específic, a més, està reforçat per un petit lèxic a la pàgina final.


El llibre s’estructura en 80 pàgines; de cada doble pàgina, una es destina al text i l’altra a la il·lustració. La majoria dels temes es resolen en una pàgina o dues, articulant-se en petits subtemes precedits del corresponent títol.


Les il·lustracions, totalment adients per al llibre, van a càrrec de Jeff Pourquié. El seu to aporta força i fuig d’una visió massa infantil, acostant-nos a unes formes i colors fàcils de trobar als còmics. L’estil de l’autor és fresc, figuratiu però de traç obert, amb una encertada gamma de colors que aporta misticisme i una pàtina d’antigor a les imatges molt escaient a tota l’obra.


Les imatges donen llum al text que acompanyen i aporten altres informacions que aquest no dona. És molt difícil discernir on comença el treball de la tinta, el de l’aquarel·la i el digital, i de fet importa molt poc, perquè l’art final és totalment coherent amb l’obra.


El resultat, doncs, és una obra seriosa, molt atractiva i de gran qualitat pel que fa a continent i a contingut, amb una enquadernació en cartoné en format quadrat i una tria de materials que fan de Víkings! un llibre fantàstic.


 


 


 


 

Sergi Portela Valoració del crític:
estrella

 

Fitxa
Fer comentari


    A partir de 7 anys
Títol:   Víkings!
Autor:   CARPENTIER, Vincent
Trad / Adap :   Oriol Sánchez Vaqué
Il·lustrador:   Jeff Pourquié
Editorial:   Nórdica Libros
Lloc de edició:   Madrid
Any:   2017
col·lecció:   Infantil
Pàgines:   80
Isbn:   978-84-16830-55-8
Comentaris

No hi ha comentaris


 
 

Crítiques de :
Últimes crítiques

Valoració del crític:
Fluix:
destacats
Correcte:
puntuació
Bo:
puntuació
Excel·lent:
puntuació
 
 
Índex   Articles   Crítica  Redacció  Contacte   Cercador   CLIJCAT 

L’elaboració d’aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

 

 

 


>>