Índex
Articles
Crítica
Editorial
Contacte
Cercador
 
Crítica
 
>>
 
 

imatges

Cuinem en família

De llibres de cuina per a infants n’hi ha per triar i remenar, però ja no és tan habitual que els millors xefs dels millors restaurants europeus hagin donat a conèixer algunes receptes en una versió apropiada per tal que els nois i noies les puguin executar, amb ajuda dels adults. Vint receptes de plats, pastissos i fins i tot un còctel, totes d’alta cuina, que només de llegir-les ja se’t fa la boca aigua.  


Com és natural, cada recepta presenta el plat que cuinarem i indica detalladament els ingredients i els estris necessaris per a la preparació, però la novetat és que també incorpora una breu biografia del cuiner o pastisser i un apunt interessant sobre un aspecte relacionat amb la recepta. Els procediments estan molt ben explicats, i per mitjà d’un codi –unes culleres de colors– s’indica si les tasques les poden fer els infants o bé estan reservades als adults. En aquest sentit, cal valorar especialment que no s’infantilitzin ni els processos ni els resultats, cosa que massa sovint passa en els receptaris infantils. Tot plegat, s’amaneix amb unes caricatures amables dels cuiners i les cuineres autors dels plats, encara que també hauria estat bé d’oferir una imatge més fidel del resultat final esperat.


D’altra banda, no es pot negar que algunes receptes presenten certa dificultat, amb ingredients poc comuns o no aptes per a totes les butxaques, però és indiscutible que faran descobrir sabors i textures insospitats als nens i nenes i ampliaran la seva cultura gastronòmica.

Mònica Baró Valoració del crític:
estrella

 

Fitxa
Fer comentari


    A partir de 9 anys
Títol:   Cuinem en família
Autor:   VILELLA, Josep
Il·lustrador:   Anna Clariana
Editorial:   Pagès
Lloc de edició:   Lleida
Any:   2017
col·lecció:   Nandibú
Pàgines:   96
Isbn:   978-84-9975-844-2
Comentaris

No hi ha comentaris


 
 

Crítiques de :
Últimes crítiques

Valoració del crític:
Fluix:
destacats
Correcte:
puntuació
Bo:
puntuació
Excel·lent:
puntuació
 
 
Índex   Articles   Crítica  Redacció  Contacte   Cercador   CLIJCAT 

L’elaboració d’aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

 

 

 


>>