Índex
Articles
Crítica
Editorial
Contacte
Cercador
 
Crítica
 
>>
 
 

imatges

L'actor Lucas Bilbo

La noia més carismàtica de l’institut tria un noi dos anys més jove, en Lucas Bilbo, per confiar-li, a mitges, un secret. I també per arrencar-li una promesa. Tots dos només tenen en comú el fet de coincidir al grup de teatre escolar. L’endemà, la noia desapareix sense deixar rastre. Tot seguit en Lucas es posarà a prova per partida doble interpretant un paper magistral i investigant allà on la policia no arriba.


Nova novel·la de Burgas, de qui ja coneixíem L'ocupant, on la intriga apareix sàviament estructurada i dosificada fins a convergir en un final inesperat i desolador afí a la tesi de Carranza (Paraules emmetzinades) o a la d’una altra novel·la que coneixem molt bé. Malgrat tot, hi ha tres detalls que ens sobten: el canvi de narrador (de tercera a primera persona), la maduresa inusitada d’en Lucas (capaç d’interactuar amb la policia de tu a tu) i que la sordidesa afecti una noia humil d’origen estranger. No ens hi estendrem més per no desvelar la intriga d’una bona novel·la com aquesta. 

Joan Bustos Valoració del crític:
estrella

 

Fitxa
Fer comentari


    A partir de 15 anys
Títol:   L'actor Lucas Bilbo
Autor:   BURGAS, Àngel
Editorial:   Edebé
Lloc de edició:   Barcelona
Any:   2017
col·lecció:   Periscopi
Nº:   12
Pàgines:   216
Isbn:   978-84-683-3129-4
Comentaris

No hi ha comentaris


 
 

Crítiques de :
Últimes crítiques

Valoració del crític:
Fluix:
destacats
Correcte:
puntuació
Bo:
puntuació
Excel·lent:
puntuació
 
 
Índex   Articles   Crítica  Redacció  Contacte   Cercador   CLIJCAT 

L’elaboració d’aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

 

 

 


>>