Índex
Articles
Crítica
Editorial
Contacte
Cercador
 
Crítica
 
>>
 
 

imatges

Pedres al camí

A banda de les seves incursions a la novel·la de gènere més fantàstic, com La llum de Tunguska (Edicions 62, 2011) o Laberint (Fanbooks, 2015), Víctor Panicello (Barcelona, 1963) sembla haver-se especialitzat en obres nascudes a partir d’un procés de cocreació literària amb joves que pateixen risc d’exclusió social.


Seguint l’experiència de 250 quilòmetres (Columna, 2012) i Fa deu anys que vaig arribar i encara no sé on és casa meva. (Claret, 2014), per citar-ne algunes, Panicello enceta la col·lecció Winners de l’editorial Comanegra amb un llibre que dona veu a joves d’una Unitat d’Escolarització Compartida gestionada per la Fundació MAIN de Sabadell.


Pedres al camí neix després d’un procés creatiu de mesos amb joves que lluiten per reprendre el seu procés d’aprenentatge. Són ells els que han dibuixat d’alguna manera els protagonistes, els escenaris i l’argument d’aquesta obra coral que Panicello, amb el seu rodatge i experiència, ha sabut bastir de la millor manera.


Malgrat iniciar el camí amb la Maria, la choni que ha arribat a ser infermera titulada, el llibre és més aviat una història coral que mostra l’adolescència i l’entrada al món adult d’un grup de joves a qui la vida no ha somrigut.


Tot i que en alguns moments la història potser s’allargassa innecessàriament i que, en general, el text explica més que no pas mostra, Panicello ha estructurat amb encert el relat, conferint-li certa intriga, de manera que el lector avança sense dificultat.


El millor del llibre és sens dubte el dibuix dels personatges, que Panicello fa moure i parlar de forma molt creïble. Hi ha esperança però mesurada. El realisme i el testimoni social pesen més que el final feliç per a tothom que a vegades demanem a la ficció.

Glòria Gorchs Valoració del crític:
estrella

 

Fitxa
Fer comentari


    A partir de 15 anys
Títol:   Pedres al camí
Autor:   PANICELLO, Víctor
Editorial:   Comanegra
Lloc de edició:   Barcelona
Any:   2017
col·lecció:   Winner
Pàgines:   176
Isbn:   978-84-16605-52-1
Comentaris

No hi ha comentaris


 
 

Crítiques de :
Últimes crítiques

Valoració del crític:
Fluix:
destacats
Correcte:
puntuació
Bo:
puntuació
Excel·lent:
puntuació
 
 
Índex   Articles   Crítica  Redacció  Contacte   Cercador   CLIJCAT 

L’elaboració d’aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

 

 

 


>>