Índex
Articles
Crítica
Editorial
Contacte
Cercador
 
Crítica
 
>>
 
 

imatges
imatges
imatges

La bruixa i el Tió

El sentit de l’humor, la ironia i un punt de surrealisme és novament el segell característic del vuitè títol de la col·lecció Nous i Esbojarrats de l’Editorial Baula. El text de Susana Peix, escriptora, contacontes i bibliotecària especialitzada en LIJ (entre d'altres), és divertit i dinàmic, escrit amb frases curtes i un vocabulari senzill.


La bruixa i el Tió és la història d’una bruixa fredolica que fa un encanteri per convertir en fusta tots els objectes de casa i així poder-se escalfar. Un dia, però, té un problema inesperat amb la màgia, i finalment tot acaba amb un tronc molt especial que treu dolços i llaminadures en picar-li.


Les il·lustracions enginyoses d’Òscar Julve connecten a la perfecció amb l’argument del llibre, i el «vesteixen» gràficament amb simpàtics personatges creats amb tècnica digital, i caracteritzats per l’ús d’una paleta cromàtica neta i elegant inspirada en els anys cinquanta. Un petit llibre enquadernat en rústica que ofereix al panorama de la LIJ una original versió esbojarrada de la tradició del Tió de Nadal.


Un projecte per fer riure i fomentar la fantasia dels petits lectors, que també es podran descarregar de la pàgina de l’editorial un retallable del Tió-bruixa protagonista. Seria interessant que els nens inventessin i pintessin el seu propi «Tió esbojarrat», per promoure la visió original i innovadora d’aquesta col·lecció, i la creativitat lliure els menuts.

Matilde Portales Raga Valoració del crític:
estrella

 

Fitxa
Fer comentari


    Primers lectors
Títol:   La bruixa i el Tió
Autor:   PEIX, Susana
Il·lustrador:   Òscar Julve
Editorial:   Baula
Lloc de edició:   Barcelona
Any:   2016
col·lecció:   Nous i Esbojarrats
Nº:   8
Pàgines:   32
Isbn:   978-84-479-3264-1
Comentaris

No hi ha comentaris


 
 

Crítiques de :
Últimes crítiques

Valoració del crític:
Fluix:
destacats
Correcte:
puntuació
Bo:
puntuació
Excel·lent:
puntuació
 
 
Índex   Articles   Crítica  Redacció  Contacte   Cercador   CLIJCAT 

L’elaboració d’aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

 

 

 


>>