Índex
Articles
Crítica
Editorial
Contacte
Cercador
 
Crítica
 
>>
 
 

imatges
imatges
imatges

Amunt, Roc, amunt; Flota, Clop, flota; Llisca, Newton, llisca

Sempre són interessants les iniciatives que busquen introduir els lectors joves a nous espais de coneixement. És el cas de la nova col·lecció «Contes amb Ciència», editats per Comanegra i escrits i il·lustrats per Roser Matas.


Els contes s'adrecen a primers lectors, i per mitjà de la història que s'explica poden fer la descoberta d'una llei o principi físic: què és una palanca, el principi d'Arquimedes... Al final, hi ha una doble pàgina adreçada als adults perquè puguin ajudar a la comprensió del fet.


És necessari que el text estigui rimat? En aquest cas no el fa més entenedor ni més agradable, diríem que no aporta res i que més aviat dificulta la netedat sintàctica, que és la clau de tot text explicatiu. En canvi, trobem a faltar l'observació i definició clara del fenomen.


Potser encara no s'ha dit prou que els nens s'interessen amb facilitat per tot el que els envolta i que no es necessiten focs artificials per atreure'ls l'atenció. Rigor, simplicitat i vocabulari adequat són les claus bàsiques.

Marta Luna Valoració del crític:
estrella

 

Fitxa
Fer comentari


    Primers lectors
Títol:   Amunt, Roc, amunt; Flota, Clop, flota; Llisca, Newton, llisca
Autor:   MATAS, Roser
Editorial:   Comanegra
Lloc de edició:   Barcelona
Any:   2017
col·lecció:   Contes amb Ciència
Pàgines:   32
Isbn:   978-84-16605-72-9; 978-84-16605-71-2 i 978-84-1660
Comentaris

No hi ha comentaris


 
 

Crítiques de :
Últimes crítiques

Valoració del crític:
Fluix:
destacats
Correcte:
puntuació
Bo:
puntuació
Excel·lent:
puntuació
 
 
Índex   Articles   Crítica  Redacció  Contacte   Cercador   CLIJCAT 

L’elaboració d’aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

 

 

 


>>