Índex
Articles
Crítica
Editorial
Contacte
Cercador
 
Crítica
 
>>
 
 

imatges
imatges
imatges
imatges
imatges

Les aventures del càncer

Les aventures del càncer té un component emocional tan fort que potser és difícil ser objectiu. Primer parlaré del llibre com un tot i de manera imparcial.


La història ens explica l'aventura familiar i real de la Vanessa quan va saber que tenia càncer de pit: com ho van fer perquè la malaltia no guanyés en cap moment davant les ganes de viure, de riure, de jugar, de créixer. El text intenta adequar-se a un llenguatge senzill i entenedor per a tothom, en especial els infants, tot i que formalment potser necessitaria una volta més.


Les il·lustracions, d'Alba Barceló, aporten frescor emprant una gamma cromàtica en tons pastel gens agressiva, amb una línia que aposta pel traç senzill i ràpid i que ajuda a aprofundir en la naturalitat del text, tot i que hi ha alguna proporció o perspectiva estranya i canviant. El millor són les composicions i la seva varietat de plans, que fan que la història camini bé visualment.


I ara parlaré del llibre des del cor. Estic convençut que escriure aquesta història ha estat molt terapèutic per a la Vanessa i la seva família. Però igualment terapèutic és per a tots nosaltres perquè ens parla a la cara, amb respecte i amb un gran amor per la vida que hem de gaudir. Alt grau de respecte que ens generen les persones que s'enfronten a una muntanya així de gran i que fan tot el possible perquè sigui fàcil de pujar.


Tot i que també es pot descarregar gratuïtament des del blog de l'autora (doneu-hi una ullada!), Tramuntana ha publicat el conte i donarà part dels beneficis a AFANOC i La Casa dels Xuclis per ajudar els infants malalts de càncer.


Us fem arribar l'abraçada més gran del món: tot queda petit comparat amb la vostra aventura.

Sergi Portela Valoració del crític:
estrella

 

Fitxa
Fer comentari


    A partir de 7 anys
Títol:   Les aventures del càncer
Autor:   NUEDA, Vanessa
Il·lustrador:   Alba Barceló
Editorial:   Tramuntana
Lloc de edició:   Sant Feliu de Guíxols
Any:   2016
Pàgines:   40
Isbn:   978-84-16578-33-7
Comentaris

No hi ha comentaris


 
 

Crítiques de :
Últimes crítiques

Valoració del crític:
Fluix:
destacats
Correcte:
puntuació
Bo:
puntuació
Excel·lent:
puntuació
 
 
Índex   Articles   Crítica  Redacció  Contacte   Cercador   CLIJCAT 

L’elaboració d’aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

 

 

 


>>