Índex
Articles
Crítica
Editorial
Contacte
Cercador
 
Crítica
 
>>
 
 

imatges
imatges
imatges
imatges

La castanyera Felipa

Qui no recorda el regal d’un conte encunyat durant la seva infantesa? El factor sorpresa era una oportunitat per gaudir d’una amable lectura de la mà d’unes il·lustracions a tota plana i uns senzills relats imaginatius, tradicionals o quotidians.


Doncs bé, l’editorial Combel ha agafat el relleu creant una col·lecció basada en aquest tipus de contes, anomenada Què Em Contes!. Com la mateixa editorial ens explica, la seva intenció és oferir-nos una «nova visió del conte clàssic amb unes adaptacions modernes de les llegendes de Sant Jordi, del ratolí de les dents i de la castanyera, i del conte del ninot de neu». 


De moment, n'han aparegut quatre títols escrits per Bel Olid i il·lustrats per Mercè Canals, cadascun amb un petit regal a dins que té molt a veure amb l’argument de cada petita història. La castanyera Felipa, El ratolí de les dents, Gebre el ninot de neu i La llegenda de Sant Jordi tenen la intenció de formar part de les biblioteques dels primers lectors.


El text en cursiva de Bel Olid està format per paràgrafs amb una estructura que facilita la comprensió i la lectura, i les històries són amenes i renovades, i  donen un aire modern a aquells contes, que són part de moltes infàncies al llarg dels darrers temps. Les il·lustracions de Mercè Canals, sobre un fons blanc, conviden a centrar-se en els detalls i a fixar-se en les expressives cares dels protagonistes, i en fa uns companys de viatge.


Convé ressaltar la bona resolució de la composició. En totes les pàgines, els textos són en espais que faciliten la seva lectura, i la il·lustració centra personatges o expandeix paisatges amb agradables colors.


En resum, una discreta proposta editorial que acompleix l’objectiu que pretén i que ens deixa un somriure i una lectura entranyable.

Nati Calvo Valoració del crític:
estrella

 

Fitxa
Fer comentari


    Primers lectors
Títol:   La castanyera Felipa
Autor:   OLID, Bel
Il·lustrador:   Mercè Canals
Editorial:   Combel
Lloc de edició:   Barcelona
Any:   2016
col·lecció:   Què Em Contes!
Pàgines:   14
Isbn:   978-84-9101-078-4
Comentaris

No hi ha comentaris


 
 

Crítiques de :
Últimes crítiques

Valoració del crític:
Fluix:
destacats
Correcte:
puntuació
Bo:
puntuació
Excel·lent:
puntuació
 
 
Índex   Articles   Crítica  Redacció  Contacte   Cercador   CLIJCAT 

L’elaboració d’aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

 

 

 


>>