Índex
Articles
Crítica
Editorial
Contacte
Cercador
 
Crítica
 
>>
 
 

imatges
imatges
imatges
imatges

Inventari de contes

Aplaudiments. Tingueu l’edat que tingueu, sigueu de la mena de lectors que sigueu, feu lloc a aquest llibre dins la vostra biblioteca i la vostra memòria personal. Perquè s’ho val.


Tot i que no és gaire usual entre els mediadors recomanar contes breus per als adolescents, pressuposant que actualment més aviat els atrau la voluminosa narrativa de gènere fantasy, procureu que aquests contes els arribin a les mans, perquè l’autor s’hi mostra realment innovador, amb microrelats que a vegades no van més enllà del títol, o que no superen una línia. N’hi ha que tenen una forma rimada i poètica, i d’altres que presenten una taxonomia onomatopeica del soroll de menjar sopes. Tots voregen el surrealisme o l’expressionisme literari, més concís i suggerent, de manera que ni hi sobra ni hi manca res de res i es poden paladejar a pleret, d’un en un, participant com a lectors actius en la proposta textual.  I com que tots han rebut el regal d’unes il·lustracions i una maquetació de Júlio Aliau que encamina l’obra cap a la narrativa gràfica, tot plegat fa que, per fi, es puguin albirar nous horitzons dins la trajectòria de la LIJ catalana. Aplaudiments! Bravo! Bis!

Teresa Duran Armengol Valoració del crític:
estrella

 

Fitxa
Fer comentari


    A partir de 13 anys
Títol:   Inventari de contes
Autor:   MITJONS, Joan
Il·lustrador:   Júlio Aliau
Editorial:   Piscina, Un Petit Oceà
Lloc de edició:   Tarragona
Any:   2015
Pàgines:   60
Isbn:   978-84-606-5963-1
Comentaris

No hi ha comentaris


 
 

Crítiques de :
Últimes crítiques

Valoració del crític:
Fluix:
destacats
Correcte:
puntuació
Bo:
puntuació
Excel·lent:
puntuació
 
 
Índex   Articles   Crítica  Redacció  Contacte   Cercador   CLIJCAT 

L’elaboració d’aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

 

 

 


>>