Índex
Articles
Crítica
Editorial
Contacte
Cercador
 
Crítica
 
>>
 
 

imatges
imatges
imatges

Un mitjó diferent a cada peu. Un peu diferent a cada mitjó

Premi de la Crítica Serra d’Or Infantil 2014.


Un àlbum que comença per una banda i comença per l’altra... i s’acaba al mig. Bé, s’acaba o comença? És la història d’una noia alegre i d’un noi més apagat que es trobaran. Tenen alguna cosa en comú, però, i a la vegada cada un té una cosa que l’altre necessita, allò que sembla que estaven buscant, la cosa per la qual caminen.


Joan Calçotets ens presenta un text que és quasi una cançó, un poema que té la mateixa estructura per a la noia i per al noi. Un text breu però evocador que deixa respirar unes il·lustracions que a partir del collage i les tècniques digitals ens endinsen en un món màgic que beu del surrealisme o de l’art d’avantguarda del segle XX.


Amb una seqüenciació molt poètica, la composició, les formes i els colors estan en consonància amb el to de tot el llibre, que té dos títols molt semblants però diferents, depenent de per quin costat es comenci.


Un joc i un exercici bonic i necessari per aprendre a ser crítics amb la imatge i els seus recursos narratius. Atenció als fora de plans, quan, per exemple, els rostres no es veuen. Piscina, Un Petit Oceà opta per buscar la diferència i l’originalitat en aquesta proposta. Arrisca, i això és d’agrair.

Sergi PORTELA Valoració del crític:
estrella

 

Fitxa
Fer comentari


    Primers lectors
Títol:   Un mitjó diferent a cada peu. Un peu diferent a cada mitjó
Autor:   CALÇOTETS, Joan
Il·lustrador:   Armand
Editorial:   Piscina
Lloc de edició:   Tarragona
Any:   2014
col·lecció:   Un Petit Oceà
Pàgines:   48
Isbn:   978-84-616-8913-2
Comentaris

No hi ha comentaris


 
 

Crítiques de :
Últimes crítiques

Valoració del crític:
Fluix:
destacats
Correcte:
puntuació
Bo:
puntuació
Excel·lent:
puntuació
 
 
Índex   Articles   Crítica  Redacció  Contacte   Cercador   CLIJCAT 

L’elaboració d’aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

 

 

 


>>