Índex
Articles
Crítica
Editorial
Contacte
Cercador
 
Crítica
 
>>
 
 

imatges

L’ombra matemàtica

Sd·edicions és una petita editorial de Barcelona que publica pocs llibres l’any. En el cas de la literatura infantil i juvenil, s’ha caracteritzat per una edició acurada i una selecció de títols prudent que dóna espai a autors i fórmules noves. És especialment interessant la col·lecció de llibres il·lustrats, on no hi ha distinció en el destinatari: infants, joves o adults.
L’ombra matemàtica ens presenta una nena que té por dels números: no els entén, i viu la situació amb angoixa fins a quedar bloquejada. La història és molt senzilla, però eficaç. Els punts de vista de les il·lustracions mostren de maneres diferents, i amb eficàcia i tendresa, les ombres, les allaus, els fantasmes i la nena atemorida, fins que troba el desllorigador i aprèn a mirar-se’ls d’una altra manera.
Que la rima és un recurs eficaç en les històries per als més petits és clar, però en aquest cas és una rima pobra, basada gairebé únicament en terminacions verbals i participis. Pesa. En lloc d’alleugerir, llasta. El llibre va acompanyat d’un petit quadern matemàtic a mig camí entre el joc i la pràctica escolar que, de ben segur, agradarà als petits lectors.

Marta Luna Valoració del crític:
estrella

 

Fitxa
Fer comentari


    Primers lectors
Títol:   L’ombra matemàtica
Autor:   RUÉ, Elisenda
Editorial:   Sd·edicions
Any:   2013
Isbn:   978-84-941791-3-6
Comentaris

No hi ha comentaris


 
 

Crítiques de :
Últimes crítiques

Valoració del crític:
Fluix:
destacats
Correcte:
puntuació
Bo:
puntuació
Excel·lent:
puntuació
 
 
Índex   Articles   Crítica  Redacció  Contacte   Cercador   CLIJCAT 

L’elaboració d’aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

 

 

 


>>