Índex
Articles
Crítica
Editorial
Contacte
Cercador
 
Crítica
 
>>
 
 

imatges

La Lluna a la butxaca

Àngels Juanmiquel, guanyadora del darrer Premi Vaixell de Vapor 2013, ens ofereix un conjunt de relats amb la lluna com a protagonista, dividit en tres apartats. La primera part, formada per quatre contes llargs, deixa el lector en terra de ningú. La intencionalitat poètica no acaba d’arrelar i els arguments són tan subtils que no prenen volada. Per sort, cap a la meitat del llibre l’estil narratiu canvia i l’obra dóna pas a un seguit de relats més curts que permeten una lectura més amable. Quan avancem cap al final del llibre, ens trobem amb un format de narració encara més breu, anomenat «pessics de lluna», amb la intenció de copsar el pas de la lluna per diferents espais coneguts. Curiosament, quan la intenció de l’autora és la de condensar el relat és quan s’arriba a aconseguir una prosa més poètica i un apropament entre lectura i lector.
Leticia Ruifernández, amb un treball d’aquarel·les uniforme, és qui dóna coherència al llibre i recull, amb gammes suaus de blancs, blaus, grisos i grocs, la vida nocturna de la lluna.

Nati Calvo Valoració del crític:
estrella

 

Fitxa
Fer comentari


    A partir de 9 anys
Títol:   La Lluna a la butxaca
Autor:   JUANMIQUEL ROVIRA, M. Àngels
Il·lustrador:   Leticia Ruifernández
Editorial:   Oxford
Lloc de edició:   Madrid
Any:   2013
col·lecció:   L’Arbre de la Lectura. Sèrie Infantil
Nº:   36
Pàgines:   70p.
Isbn:   978-84-673-7766-8
Comentaris

No hi ha comentaris


 
 

Crítiques de :
Últimes crítiques

Valoració del crític:
Fluix:
destacats
Correcte:
puntuació
Bo:
puntuació
Excel·lent:
puntuació
 
 
Índex   Articles   Crítica  Redacció  Contacte   Cercador   CLIJCAT 

L’elaboració d’aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

 

 

 


>>