Índex
Articles
Crítica
Editorial
Contacte
Cercador
 
Crítica
 
>>
 
 

imatges

Carmina, la pingüina que ve de l’Argentina

De vegades sentim la necessitat d’explicar his-tòries amb càrrega social per fer prendre consciència als primers lectors d’en quin món vivim, i això intenten Pep Castellano i Canto Nieto. Tot i que agafat amb calçador, el canvi climàtic és el missatge que acompanya aquesta història de Carmina, una pingüina que ha emigrat de l’Argentina amb els pares, acròbates de circ, a causa de l’escalfament de la Terra. Al llarg del conte assistim a les trifulgues de la pingüina en el nou món –suposadament valencià–, que es mira de reüll, fins arribar a un final alliçonador.
Altament narratives i fidels a la història, les il·lustracions de Canto Nieto i el text van agafats de la mà. Es tracta d’un treball molt senzill des del punt de vista estilístic i tècnic, però potser aquesta simplicitat atrau els més petits, sense oblidar que també els crida l’atenció l’expressivitat dels personatges i el moviment, dos ingredients molt ben aconseguits. Aquesta expressivitat de la figura fa que no sigui necessari situar els protagonistes en un espai, sinó que només en la pàgina en blanc ja tenen prou força.

Bernat Cormand Valoració del crític:
estrella

 

Fitxa
Fer comentari


    Primers lectors
Títol:   Carmina, la pingüina que ve de l’Argentina
Autor:   CASTELLANO, Pep
Il·lustrador:   Canto Nieto
Editorial:   Tàndem
Lloc de edició:   València
Any:   2008
col·lecció:   El Tricicle
Nº:   43
Pàgines:   32p.
Isbn:   978-84-8131-775-6
Comentaris

No hi ha comentaris


 
 

Crítiques de :
Últimes crítiques

Valoració del crític:
Fluix:
destacats
Correcte:
puntuació
Bo:
puntuació
Excel·lent:
puntuació
 
 
Índex   Articles   Crítica  Redacció  Contacte   Cercador   CLIJCAT 

L’elaboració d’aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

 

 

 


>>