Les aventures del càncer

Les aventures del càncer té un component emocional tan fort que potser és difícil ser objectiu. Primer parlaré del llibre com un tot i de manera imparcial.

La història ens explica l'aventura familiar i real de la Vanessa quan va saber que tenia càncer de pit: com ho van fer perquè la malaltia no guanyés en cap moment davant les ganes de viure, de riure, de jugar, de créixer. El text intenta adequar-se a un llenguatge senzill i entenedor per a tothom, en especial els infants, tot i que formalment potser necessitaria una volta més.

Les il·lustracions, d'Alba Barceló, aporten frescor emprant una gamma cromàtica en tons pastel gens agressiva, amb una línia que aposta pel traç senzill i ràpid i que ajuda a aprofundir en la naturalitat del text, tot i que hi ha alguna proporció o perspectiva estranya i canviant. El millor són les composicions i la seva varietat de plans, que fan que la història camini bé visualment.

I ara parlaré del llibre des del cor. Estic convençut que escriure aquesta història ha estat molt terapèutic per a la Vanessa i la seva família. Però igualment terapèutic és per a tots nosaltres perquè ens parla a la cara, amb respecte i amb un gran amor per la vida que hem de gaudir. Alt grau de respecte que ens generen les persones que s'enfronten a una muntanya així de gran i que fan tot el possible perquè sigui fàcil de pujar.

Tot i que també es pot descarregar gratuïtament des del blog de l'autora (doneu-hi una ullada!), Tramuntana ha publicat el conte i donarà part dels beneficis a AFANOC i La Casa dels Xuclis per ajudar els infants malalts de càncer.

Us fem arribar l'abraçada més gran del món: tot queda petit comparat amb la vostra aventura.

Sergi Portela

Fitxa

Les aventures del càncer

Escriptor/a: NUEDA, Vanessa

Il·lustrador/a: Alba Barceló

Lloc: Sant Feliu de Guíxols

Editorial: Tramuntana

Pàgines: 40

Any: 2016

ISBN: 978-84-16578-33-7

Edat: a partir de 7 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fer comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Il·lustració portada:
Daniela Martagón

Contacte Usuaris Política de cookies