L'actor Lucas Bilbo

La noia més carismàtica de l’institut tria un noi dos anys més jove, en Lucas Bilbo, per confiar-li, a mitges, un secret. I també per arrencar-li una promesa. Tots dos només tenen en comú el fet de coincidir al grup de teatre escolar. L’endemà, la noia desapareix sense deixar rastre. Tot seguit en Lucas es posarà a prova per partida doble interpretant un paper magistral i investigant allà on la policia no arriba.

Nova novel·la de Burgas, de qui ja coneixíem L'ocupant, on la intriga apareix sàviament estructurada i dosificada fins a convergir en un final inesperat i desolador afí a la tesi de Carranza (Paraules emmetzinades) o a la d’una altra novel·la que coneixem molt bé. Malgrat tot, hi ha tres detalls que ens sobten: el canvi de narrador (de tercera a primera persona), la maduresa inusitada d’en Lucas (capaç d’interactuar amb la policia de tu a tu) i que la sordidesa afecti una noia humil d’origen estranger. No ens hi estendrem més per no desvelar la intriga d’una bona novel·la com aquesta. 

Joan Bustos

Fitxa

L'actor Lucas Bilbo

Escriptor/a: BURGAS, Àngel

Lloc: Barcelona

Editorial: Edebé

Col·lecció: Periscopi

Pàgines: 216

Any: 2017

ISBN: 978-84-683-3129-4

Edat: a partir de 15 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fer comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Il·lustració portada:
Daniela Martagón

Contacte Usuaris Política de cookies