El misteri de les botes del Gat sense Botes

Des del mateix títol del llibre sabem que passa alguna cosa amb l’atribut del famós gat, cosa que convida a la conjectura i que promet emocions. L’encarregada de treure’n l'entrellat és la Rateta que escombrava l’escaleta.

Es tracta d’una entretinguda història que ens arriba de la mà de dos micos bibliotecaris (!), la Ramona i en Micolau, pertanyent a una sèrie que barreja desenfadadament personatges dels contes tradicionals dins de la nostra època. El que ens sobta de la història, cosa que presumiblement es repeteix en altres títols (no debades són els «Contes per Fer la Mona»), és l’especificitat de la proposta: són llibres concebuts per a l’apadrinament lector. D’aquí la barreja de tipografies (a la pàgina 8, n’hi coexisteixen tres!) i les activitats d’explotació posteriors. Proposta enriquidora o limitació de la llibertat a l’hora d’explotar la lectura? Que decideixin els tàndems de lectors.

Les il·lustracions estan treballades amb dibuixos plans i senzills, amb un tractament dels colors viu i intens, amb matisos, que crea una atmosfera d’espais amb la qual és fàcil que el destinatari se senti identificat. Hi trobem, però, un parell de dificultats culturals afegides, que considerem de difícil interpretació per al destinatari final: la creació d’una botiga (sic) d’objectes trobats, la presència de sèries de misteri a la tele i el mercat d’intercanvis. Un encert divertidíssim, per acabar: l’intercanvi de calçat entre el Gat amb Botes i la Ventafocs.

Joan Bustos

Fitxa

El misteri de les botes del Gat sense Botes

Escriptor/a: MOR, Eva

Il·lustrador/a: Viuleta

Lloc: Barcelona

Editorial: Cruïlla

Col·lecció: Contes per Fer la Mona

Pàgines: 32

Any: 2017

ISBN: 978-84-661-4314-1

Edat: primers lectors

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fer comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Il·lustració portada:
Daniela Martagón

Contacte Usuaris Política de cookies