El drac Pasqual descobreix... l'Antàrtida; El drac Pasqual descobreix... l'Àsia

«El Drac Pasqual Descobreix el Món» és una col·lecció integrada per cinc títols dedicats respectivament a l'Antàrtida, Àsia, Àfrica, les Amèriques i Europa. Segons indica la contraportada, estan pensats per poder-los explicar a infants a partir de dos anys i per ser llegits a partir dels cinc.

Es fa molt difícil veure realment quin és el destinatari i la intenció real dels llibrets. Si el reclam és la descoberta del continent, queden molt curts. En el cas de l'Antàrtida, només es fan aparèixer uns pingüins, una foca i un os. Dels animals no en mostra cap característica i, a més, a l'Antàrtida no n'hi ha, d'ossos. Si parlem de la descoberta d'Àsia, queda reduïda a una festa en un poble de la Xina. És confondre la part amb el tot.

Si prescindim del que sembla d'entrada una voluntat divulgativa i ens fixem només en el conte que hauria d'integrar tots els elements, podem veure que la història podria passar a qualsevol lloc del món i que només les imatges et suggereixen un espai concret. Tampoc en el text no hi ha gaire consciència del destinatari: frases llargues, cap control en els canvis de ratlla i continguts difícils, com per exemple la frase «Però ahir va passar una tempesta monsònica pel nostre poble!».

És una llàstima que l'esforç editorial i l'ajut del Departament de Cultura no produeixin materials més interessants.

Marta Luna

Fitxa

El drac Pasqual descobreix... l'Antàrtida; El drac Pasqual descobreix... l'Àsia

Escriptor/a: OLIVETTI, Max

Il·lustrador/a: Quim Bou

Lloc: Barcelona

Editorial: Edicions del Pirata

Col·lecció: El Drac Pasqual Descobreix el Món

Pàgines: 32

Any: 2017

ISBN: 978-84-934146-2-7; 978-84-934146-3-4

Edat: primers lectors

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fer comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Il·lustració portada:
Daniela Martagón

Contacte Usuaris Política de cookies