Cuinem en família

De llibres de cuina per a infants n’hi ha per triar i remenar, però ja no és tan habitual que els millors xefs dels millors restaurants europeus hagin donat a conèixer algunes receptes en una versió apropiada per tal que els nois i noies les puguin executar, amb ajuda dels adults. Vint receptes de plats, pastissos i fins i tot un còctel, totes d’alta cuina, que només de llegir-les ja se’t fa la boca aigua.  

Com és natural, cada recepta presenta el plat que cuinarem i indica detalladament els ingredients i els estris necessaris per a la preparació, però la novetat és que també incorpora una breu biografia del cuiner o pastisser i un apunt interessant sobre un aspecte relacionat amb la recepta. Els procediments estan molt ben explicats, i per mitjà d’un codi –unes culleres de colors– s’indica si les tasques les poden fer els infants o bé estan reservades als adults. En aquest sentit, cal valorar especialment que no s’infantilitzin ni els processos ni els resultats, cosa que massa sovint passa en els receptaris infantils. Tot plegat, s’amaneix amb unes caricatures amables dels cuiners i les cuineres autors dels plats, encara que també hauria estat bé d’oferir una imatge més fidel del resultat final esperat.

D’altra banda, no es pot negar que algunes receptes presenten certa dificultat, amb ingredients poc comuns o no aptes per a totes les butxaques, però és indiscutible que faran descobrir sabors i textures insospitats als nens i nenes i ampliaran la seva cultura gastronòmica.

Mònica Baró

Fitxa

Cuinem en família

Escriptor/a: VILELLA, Josep

Il·lustrador/a: Anna Clariana

Lloc: Lleida

Editorial: Pagès

Col·lecció: Nandibú

Pàgines: 96

Any: 2017

ISBN: 978-84-9975-844-2

Edat: a partir de 9 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fer comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Il·lustració portada:
Daniela Martagón

Contacte Usuaris Política de cookies