Atles d'aventures animals

L’Atles d’aventures animals forma part d’una sèrie que va iniciar-se amb Atles d’aventures (Flamboyant, 2015) i que podria continuar-se si l’editorial catalana segueix traduint de l’anglès llibres d'Aurum Press: Atlas of Adventures Activity Fun Pack, Atlas of Dinosaur Adventures...

De les autores no disposem de prou dades per poder valorar el seu grau de coneixement en l’especialització del llibre, el món animal. En tot cas, des dels ulls del lector inexpert, podem afirmar que han fet una selecció molt suggeridora de, com anuncia la portada, «esdeveniments espectaculars de la natura, migracions èpiques i comportaments extraordinaris».

Ens trobem amb un atles de gran format, ben enquadernat, que inclou elements bàsics de tot bon llibre de coneixements: un sumari a l’inici que ens avança que la informació estarà estructurada per continents, i un índex final per recuperar ràpidament les històries de la trentena d’animals presentats.

El sumari, de fet, també ens dona informació del to que tindrà el llibre, ja que se serveix d’una redacció més aviat informal, que apel·la al lector, convidant-lo a formar part de les aventures: «Penja’t cap per avall amb els ratpenats...», «Fes escalada amb els pandes gegants, Xina».

En general s’endevina una voluntat de crear un llibre de consulta per compartir, molt visual i amb diferents nivells de lectura. Els mapes que encapçalen cada capítol ens ajuden a situar-nos i presenten els animals que trobarem a continuació. Els textos centrals, de to divulgatiu, fan de bon llegir, acompanyats de petits textos amb informació més específica. Tot està inserit en grans il·lustracions, a doble pàgina, que juguen entre la voluntat de mostrar l’hàbitat real i la recerca de l’humor amb la inclusió d’elements i actituds antropomòrfics.

Potser el que menys ens ha convençut del llibre és la composició i elecció dels colors, perquè en algunes de les pàgines hi ha massa elements i tons foscos, i no només embafa la vista i resulta poc elegant, sinó que sobretot fa que costi de llegir. 

Glòria Gorchs

Fitxa

Atles d'aventures animals

Escriptor/a: WILLIAMS, Rachel; HAWKINS, Emily

Il·lustrador/a: Lucy Letherland

Traducció: Alba Arenes
Correcció: Rosa Torné

Lloc: Barcelona

Editorial: Flamboyant

Pàgines: 85

Any: 2017

ISBN: 978-84-946035-5-6

Edat: a partir de 7 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fer comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Il·lustració portada:
Daniela Martagón

Contacte Usuaris Política de cookies