cabecera  
 
 
 
Atrapallibres
  OBRES GUANYADORES
Inscripció i Bases

Llibres seleccionats

Guardonats 9è Premi

Històric pdf

Salo


Destacats CLIJCAT

Premi Protagonista Jove

Saló dl Lij

Setmanes del Lij

Documentació

Exposicions

Contacte

Castellano

English

  9è Premi de Literatura Infantil «Atrapallibres»Obra guanyadora Categoria 9 anys
CABEZA, Anna. El misteri de la tifa de gos abandonada. Bambú
“Hi havia una vegada tres àvies que eren germanes i que es passaven moltes hores mirant serials a la televisió. Però jo les vaig apartar de tot allò… vull dir que vaig aconseguir que s’aixequessin del sofà, que deixessin de xerrar una estona i, ara, totes tres resolen misteris molt importants. Jo les ajudo en tot el que puc: em dic Marcel i tinc nou anys.“ Així comença aquest llibre, carregat de misteri, d’acció, d’humor i d’unes il·lustracions la mar de divertides. Una agulla de fer mitja, una paella, plantofes, perfums anestèsics, són les seves armes. Aconseguiran les Germanes Crostó que els lladres se surtin amb la seva?
 


Finalistes:
Bredow, Wilfried von. Trad. Anna Soler . La Lola vola i altres històries horripilants.. Takatuka
MOLIST, Pep . Ricard, el del forat negre. Animallibres
. .


Obra guanyadora Categoria 10 anys


CIRICI, David. Molsa. Edebé

  Un matí fred, mentre caminava pel costat del riu, va sentir una miqueta l’olor de la Janika. Es va aturar i va ensumar bé; no volia que se li escapés. Va córrer a veure si veia la Janika. Va lladrar, va buscar i va pensar que potser només era un record. Va seguir endavant, excitat, ensumant amb el morro arran de terra a veure si trobava les passes de la Janika. Sentir l’olor de la Janika i no trobar-la el va posar trist. La Janika era la nena que havia viscut a casa seva. A la casa també hi havia un nen, un home que feia olor de fum i de tinta i una dona que feia olor de pastís de llimona. Però havien passat moltes nits des de l’última vegada que havia dormit als peus de la Janika. Als gossos no els agraden els petards. A ell no és que no li agradin, és que els odia perquè li recorden les bombes.

Finalistes:
LLUC, Tomàs; LOSANTOS, Cristina . Llibre dels oficis. PAM
OBRECHT, Bettina. Trad. Anna Soler . Sputnik. Takatuka


Obra guanyadora Categoria 11 i 12 anys


LAWRENCE, Caroline. Trad. Joan Puntí.. El cas dels bandits assassins.. La Galera
Som en temps de la conquesta de l’oest americà. Pinkerton és un jove supervivent incapaç de saber distingir allò que hi ha al darrere de les faccions dels rostres de les persones amb qui parla i que té dificultats per expressar allò que sent. La vida no ha estat gens fàcil per a ell, els seus pares adoptius moren assassinats i en Pinkerton ha de fugir dels assassins perquè busquen un document que guarda. Un cop arriba a la Virginia City, ciutat on tothom vol ser ric a qualsevol preu, la lluita per la vida serà dura però comptarà amb l’ajuda de persones com el periodista Sam Clemens –nom real de l’escriptor Mark Twain- per sortir endavant. La seva sagacitat i instint de supervivència faran de Pinkerton un bon detectiu en un món sense llei. Prepareu-vos per a una lectura trepidant a ritme dels millors westerns.


 


Finalistes:
Gisela Pou . L’edat del lloro. editorial
JUSTER, Norton. Trad. Jordi Martín . El peatge màgic. Bambú


 

 

 

 
 
 
     
   
inici