12è Premi de Literatura Infantil «Atrapallibres»

Llibres que opten al premi


Categoria 9 anys

portada

GOLDSTYN, Jacques. El meu gran arbre.
Trad: María Teresa Rivas. Tramuntana


Qui pot ser amic d’un arbre?
Qui pot ser amic d’un roure de més de cinc-cents anys?
Què pot fer un arbre per a tu, què pots fer tu per a un arbre?
A l'àlbum il·lustrat del nen i el “Tità”, el seu gran arbre, coneixerem la història de la seva amistat amb molts dibuixos i poques paraules.
portada

MARÍN, Andreu. Brisca.
Il·lustr: Ramón Rosanas. Cruïlla


La Brisca és un terrier escocès, alegre, àgil i trapella que s'ha perdut. La seva jove mestressa, la Paula, s'entesta a no abandonar la recerca malgrat que fa hores que no dóna senyals de vida. Pocs dies després, les notícies avisen de la presència d'un grup de gossos salvatges que deambulen al voltant de la zona on es va perdre la gossa. Ambdós fets tindran alguna relació? 
portada

TORTAJADA, Anna. Res no és com diuen els contes.
Animallibres


La Júlia no pot dormir, el seu aniversari serà l’endemà i està neguitosa. Com que no dorm, li vénen al cap tots els pensaments i records més importants de la seva vida, aquells que vol que hi tornin i també aquells que no.
Amb un ritme ràpid el lector es veurà obligat per la trama i per l’estil a no parar de llegir per saber més de la història de la Júlia i de tot el món que l’envolta: la família, les amistats, l’escola, els seus desitjos...

Categoria 10 anys

portada

LESTRADE, Agnès de. Un indi al jardí.
Il·lustr: Nono K / Trad: Pere Comellas. Takatuka


Us imagineu que un bon dia us trobeu al jardí de casa el vostre pare vestit d'indi? I si, a més, hi ha instal·lat un tipi? Què dirien els vostres amics? Doncs això és el que li ha passat a la Mia, la protagonista d'aquesta esbojarrada història. El que més desitja en aquest món és que tot torni a la normalitat... Quina vergonya!
portada

MOYA, Rosa. L’últim gat birmà.
Il·lustr: Luciano Lozano. Bambú


Conte d’intriga i valors centrat principalment en Charlie Parker, un nen londinenc intuïtiu, generós i coratjós capaç de salvar la seva ciutat de l’avarícia i la segregació sense ell saber-ho. Els principis budistes i la llegenda dels gats sagrats birmans són un contrapunt a l’afany de poder dels personatges malvats i exempts d’empatia de la història.
portada

SIERRA I FABRA, Jordi. L’aprenent de bruixot i els invisibles.
Trad: Elisenda Vergés-Bo. Edebé


A finals del segle XIX, en Mortimer, un orfe de dotze anys, viu amb el professor Haggath, un bruixot que prepara encanteris a demanda i que amaga el seu ofici per por a ser descobert. Com ajudant seu, una nit, el noi haurà de portar un encàrrec al cementiri. Tanmateix, un desencadenant fortuït, provocarà un canvi de rumb en les vides i en la mort de la resta de protagonistes.
Un relat d’intriga i de màgia. Una aventura on el valor de l’amistat i la lluita per fer justícia seran peces clau per resoldre un vell misteri.

Categoria 11-12 anys

portada

ALMOND, David. El noi que nedava amb les piranyes.
Il·lustr: Oliver Jeffers. Bambú


L'Stan viu i treballa sense parar amb els seus tiets en una casa convertida en fàbrica d'enllaunar peixos: peixeres, galledes, pots i sardines envaeixen tot l'espai. Un bon dia una fira s'instal·la al poble i aquest fet marcarà la vida del protagonista. Estem davant d’una novel·la que barreja l’aventura, l’humor i la intriga ambientada en el fantàstic món del circ on tot és possible que passi.
portada

PUIGPELAT, Francesc. El nen que va xatejar amb Jack Sparrow.
Il·lustr: Oriol Malet. Bromera


El jove Martí Blesa ens explica com li va canviar la vida guanyar un concurs que li donava dret a xatejar amb Johnny Depp. L’autor del llibre ens ofereix una història utilitzant com a referents i font d’inspiració Jack Sparrow i Cyrano de Bergerac. Malgrat el que pugui semblar, és una novel·la realista on també hi trobarem bullying, un pare que marxa de casa i el context actual de crisi i precarietat laboral.
portada

VILLANUEVA, Muriel. Duna.
Babulinka Books


Sota l’aparent senzillesa del diari de vacances de la Duna, aquesta petita meravella ens parla del còctel d’emocions i de sensacions que ens aclapara quan deixem enrere la infància. Amb una prosa bellíssima, la Duna ens glossa de manera natural, creïble i fluida, el primer amor, la primera regla, el primer enfrontament amb la mare i el descobriment de la fragilitat dels adults.

Comissió d’experts:

Sra. Nati Calvo Biblioteca Sant Ildefons

Sr. Agustí Lleyda Mestre

Sra. Montse Marcet Llibreria Racó del Llibre

Sra. Marta Martí Biblioteca Central de Terrassa

Sr. Marc Rodríguez Revista Faristol

 

 


Clijcat. Consell Català del LLibre Infantil i Juvenil. clijcat@clijcat.cat
Política de protecció de dades